Splošni pogoji poslovanja

Spoštovani obiskovalec.

Pred uporabo spletne trgovine, vas vabimo, da pazljivo preberete spodaj navedene Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V kolikor se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.  

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.nomadis.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Uporabnik spletne trgovine www.nomadis.si postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki se registrira kot nov član. Uredništvo spletne trgovine www.nomadis.si si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe ter se obvezuje, da bo o spremembah preko e-pošte predhodno na registriran naslov obvestilo vse uporabnike. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in tehničnih opisih brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in vedno ne odražajo dejanskega stanja v celoti. Naročanje poteka v slovenskem jeziku. Sklenjena naročila in računi se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo na podlagi zahtevka po e-pošti.

Cene

Vse cene v spletni trgovini www.nomadis.si so navedene v € (evrih) ter vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Za veljavnost cen so potrebne tudi skladnosti plačila z spodaj navedenimi načini plačila ter pod splošnimi pogoji poslovanja. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. 

Koraki nakupa:

  • izbor artiklov – oddaja naročila
  • obdelava naročila
  • dostava.

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v dveh delovnih dneh, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in preko e-pošte naročilo potrdi oziroma z razlogom in obrazložitvijo zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

Dobavni rok

Ponudnik najkasneje v petih delovnih dneh blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Elektronsko sporočilo vsebuje izpisek naročila, kjer so navedeni naročeni artikli in skupna cena ter telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom. Sporočilo vsebuje tudi informacije o politiki vračanja blaga.

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku dveh (2) ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku dveh ur mora preklic naročila opraviti preko telefona.

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije, ki je naš pogodbeni partner. Dostava blaga ni omejena na ozemlje države Slovenije. Spletna trgovina www.nomadis.si ni odgovorna morebitno prekoračitev roka dostave, katere vzrok nastane po oddaji pošiljke. Dostava se izvrši na vaš naslov, naveden ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, vam dostavljalec pusti sporočilo o prejeti pošiljki, katero lahko v označenem času dvignete na vaši enoti pošte. Stroški dostave pri običajnih paketih s težo nad 1 kg znašajo 7 €. Pri nakupu manjših artiklov nas kontaktirajte, da ustrezno prilagodimo strošek poštnine. Pri manjših pošiljkah znaša poštnina 3,5 do 5 €.

Naročila

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri www.nomadis.si. Dosegljivi so tako v uporabniškem računu posameznega uporabnika kot tudi v podatkovni bazi podjetja Nomadis d.o.o. Naročilo se izvede v slovenskem jeziku.

Možnosti plačila 

PLAČILO PO PREDRAČUNU (AVANS):

Plačilo po predračunu priporočamo vsem, ki uporabljajo storitve spletnega bančništva, saj se tako izognejo provizijam, ki jih zaračunajo banke in pošta.

Ta opcija je namenjena tako pravnim kot tudi fizičnim osebam, ki naročijo blago preko spletne trgovine www.nomadis.si. Predračun Vam pošljemo po e-pošti na naslov, ki ste ga ob Vašem naročilu navedli, lahko pa Vam ga posredujemo tudi preko telefaksa, pri čemer je ob naročilu potrebno navesti številko le-tega. Predračun prejmete v roku 48 ur oziroma dveh delovnih dni. Ko prejeti predračun plačate, sledi dobava v dogovorjenem roku.

PLAČILO PO POVZETJU:

V kolikor želite, da vam naročeno blago pošljemo z možnostjo plačila po povzetju, oziroma se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno pošiljko prevzeti v vaši poslovalnici Pošte Slovenije, kamor bo pošiljka poslana na vaše ime in z opcijo “poštno ležeče”. Plačilo boste opravili z gotovino ali plačilno kartico na poštnem okencu. Pri plačilu po povzetju Pošta zaračuna provizijo za plačilo z univerzalnim plačilnim nalogom, po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Klasično pošiljanje blaga na vaš domač naslov z opcijo “plačilo po povzetju” zaradi brezgotovinskega poslovanja ni več mogoče, zato našim kupcem omogočamo prevzem in plačilo blaga neposredno v poslovalnicah Pošte Slovenije.

VREDNOSTNI BONI:

Vrednostni bon za fizične osebe velja 30 dni od nakupa.
Vsak vrednostni bon je opremljen z edinstveno kodo, ki jo je mogoče uporabiti samo enkrat.
Z vrednostnim bonom lahko plačate znesek spletnega naročila izdelkov, kakor tudi stroške dostave.
Z vrednostnimi boni ne morete plačevati nakupov ob osebnem prevzemu brez predhodnega naročila.
Če vrednost bona ne presega vrednosti nakupa, se bon smatra kot uporabljen v celoti, gotovine ne vračamo!
Če je vrednostni bon potekel, ga ni več mogoče zamenjati, zahtevati izplačilo njegove denarne vrednosti ali podaljšati njegove veljavnosti.
Vrednosti bonov se ne seštevajo!
Če je naročilo ali del naročila preklican in zato vrednostni bon ni unovčen, vam bomo bon nadomestili z novim vrednostnim bonom. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih vrednostnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

1STAVNO:

Tudi v naši trgovini nudimo plačila na obroke z 1stavno! Svoj nakup v vrednosti do 15.000 evrov razdelite na do 84 enakovrednih obrokov.

Podrobneje o načinu plačila na obroke 1stavno.

 

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija in vpis osebnih podatkov v spletno trgovino www.nomadis.si je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev. Ponudnik www.nomadis.si se obvezuje, da bo kakršnekoli podatke, pridobljene preko spletne strani varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov(Ur. list RS št. 86/2004) in ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.nomadis.si, vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornosti

Ponudnik www.nomadis.si se trudi, da bi spletna trgovina vključevala točne in ažurne informacije. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema). 

Vračanje blaga

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate na voljo 15 dni časa, da odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 15 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, s poštno nakaznico ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo takoj oziroma najkasneje v 15 dneh.

Blago lahko vrnete osebno ali po pošti na naslov:

Nomadis, d.o.o.
Detektorji kovin
Starše 31
SI-2205 STARŠE

M 041 666 051
T 02/ 688 83 51
F 02/ 688 83 51
E info@metaldetector-garrett.com

Delovni čas:
pon. – pet. od 8h do 18h